Big Band Battle i Gislaved


Pressmeddelande: Big Band Battle

Två storband taggade till tänderna på samma scen! När såg man det senast? Lördagen den 26 oktober finns möjligheten i Gislaved då Gislaved Storband möter Helsingborgs Storband i Gislaveds första Big Band Battle.

Lördagen den 26 oktober får Gislaved Storband celebert besök – det är Helsingborgs Storband som gästar storbandet på hemmaplan dagen efter bandens första möte, en danskväll i Dunkers kulturhus i Helsingborg. Banden drabbar samman i en explosiv konsert med mängder av skön storbandsmusik – allt från swing till soul.

– Det ska bli roligt att möta helsingborgarna, säger Mikael Karlsson, musikalisk ledare i Gislaved Storband. Det är alltför sällan som man möter andra storbandsmusiker och får spela tillsammans under lättsamma former.

Båda banden är taggade till tänderna för att slåss om publikens gunst, så publiken gör klokt i att förbereda sig på ekvilibristiska uppvisningar av sällan skådat slag från bandens eminenta solister.

– Vi har aldrig gjort något liknande innan, fortsätter Mikael, men det känns som en spännande form för konsert. I USA var den väldigt vanlig under storbandens storhetstid på 1930-50-talen.

 Mer om konserten på Facebook

Konsertens facebookevenemang

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.