Nils Landgren – jazzig, funkig, makalöst svängig


Det är inte varje dag man får spela med en av världens främsta jazzmusiker. I söndags fick Gislaved Storband och Little Big Band göra det. Det var då som mannen med den röda trombonen kom till Gislaved – Nils Landgren!

Storartade Little Big Band inledde konserten med två riktigt sköna opus. Det gick inte att ta miste på att Nils Landgren var nöjd med samarbetet med de unga funkhjältarna!

När alla i publiken trodde att Gislaved Storband bara höll på att stämma startade de i själva verket upp den första låten – Tuning Up av Toshiko Akiyoshi! Bland alla solisterna stack Mikael Karlsson och Emil Lang ut med sin trumpetduell på liv och död…

Efter det äntrade Nils Landgren scenen och då började konserten på riktigt. I nummer efter nummer gav han prov på sin oerhörda förmåga att traktera sin röda trombon. När Nils spelar solo blir han en hel brassektion och kompgrupp i en person – imponerande!

Inte nog med att Landgren är en musiker av guds nåde – han har en makalös sångröst också! Det gav han prov på i sånger som ABBA:s Super Trooper och Thank You For the Music och inte minst i Arthur Kents finstämda ballad Don’t Go To Strangers.

Gislaved Storband var i sitt esse och tillsammans med Nils Landgren levererade de ett makalöst sväng i ett antal jazzigt funkiga låtar som Nat Adderleys Walk Tall, Joe Zawinuls Mercy, Mercy, Mercy och Nils Landgrens Ain’t No Body.

Läs mer om konserten med Nils Landgren

[Pressmeddelandet om konserten med Nils Landgren]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.