Torbjörn Kroon vände hem


Torbjörn Kroon vände hem och spelade Thad Jones musik med Gislaved Storband. Efter en intensiv helg levererade bandet en av sina bästa och jazzigaste konserter på länge.

Det är det perfekta sättet av avsluta långhelgen på, lovade storbandets musikaliske ledare Mikael Karlsson inför konserten med Torbjörn Kroon.

Frågan är om han inte hade rätt. Det var högt tryck redan från startnumret Big Dipper. Sedan bara fortsatte det. Thad Jones repertoar satt som en smäck. Bandet svängde grymt, ja nästan kokade stundtals. Solisterna fick mycket utrymme och glänste.

Torbjörn Kroon som växte upp i Anderstorp är en av de första medlemmarna i Gislaved Storband. Numera är han en av Europas mest kända trombonister. Han är han verksam som solobasunist vid Den Kungliga Operan i Köpenhamn och docent vid trombonutbildningen på Det Kunglige Danske Musikkonservatorium i samma stad.

I helgen tog han sig an sitt gamla band som hade slitit hårt med Thad Jones låtar, som inte är världens mest lättspelade. Under timmarna i workshopen i Folkets hus lyckades Torbjörn locka fram en hel del av det guld som finns i både låtarna och bandet.

Sektionsspelet var riktigt tajt i Thad Jones mycket speciella arrangemang av All of me. Andra låtar som förtjänar ett omnämnande är Groove Merchant, trombonsektionen i Back Bone och hela bandet i US – rysligt kompetent!

Läs mer om konserten då Torbjörn Kroon vände hem

[Pressmeddelandet om konserten med Torbjörn Kroon]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.