40 år i jazzens tjänst


Pressmeddelande: 40 år i jazzens tjänst

Gislaveds svängigaste förening, Gislaved Storband, är inne på sitt fyrtionde verksamhetsår. Det ska naturligtvis firas och bandet firar sina 40 år i jazzens tjänst med en stor konsert tillsammans med jazzartisten Magnus Lindgren i både Gislaved och Halmstad.

Fyrtioårsjubilerande Gislaved Storband är troligen ett av Sveriges äldsta aktiva amatörstorband. Bandet har levererat jazzmusik till Småland och resten av världen i allmänhet och Gislaved i synnerhet sedan 1978.

Att bandet firar jubileum genomsyrar hela verksamhetsåret, men allra tydligast under hösten. Man har redan medverkat vid en berättarkväll på Gislaveds Industrimuseum och temat går igen även i dansspelningar och Lussejazzen. Höjdpunkten blir självklart jubileumskonserten i Konsertsalen i Gislaved.

– Till vår jubileumskonsert den 18 november har vi lyckats engagera en av Sveriges främsta jazzartister – saxofonisten Magnus Lindgren, säger storbandets ledare Mikael Karlsson inte utan viss stolthet i rösten. Vi spelar även en kavalkad av highlights från vår repertoar under de 40 åren.

Magnus Lindgren är aktuell med en skiva med Herbie Manns musik som bygger mycket på tvärflöjt.

– Tvärflöjten har väldigt många färger, och dimensioner, kanske fler än de flesta instrument, säger jazzartisten Magnus Lindgren. Från den sköra känsliga tonen till tung rytm slägga, beatbox, eller segla ovanför hela bandet i frekvenser som är närmare himlen. Herbie Manns nyfikenhet mellan alla hans olika projekt har inspirerat mig.

Storbandet dubblerar jubileumskonserten och ger den även i Halmstads nya konserthus Najaden som en del i invigningsprogrammet av detta.

Historik – 40 år

Gislaved Storbands historia

Länkar till jubileumskonsertens facebookevenemang

17 november i Halmstad: https://www.facebook.com/events/2113686101983077/

18 november i Gislaved: https://www.facebook.com/events/327224541388468/