Föreningar förenas för tedans i Gislaved


Pressmeddelande: Föreningar förenas för tedans i Gislaved

Storbandet och Sportdansklubben saknar dans i Gislaved. För att råda bot på det arrangerar de båda ideella föreningarna en tedans i Gislaved nu på lördag.

– Det är för lite dans i Gislaved, förklarar Anna Loftdal, ordförande i Västbo Sportdansklubb, samarbetet med Gislaved Storband. Vi bestämde oss för att om det ska bli något mer så får vi ta saken i egna händer. Det är ju så trevligt att röra på sig och träffa andra människor.
På lördag är det dags för tedans i Gislaved. Det är Gislaved Storband och Västbo Sportdansklubb i samarbete med Glashuset som arrangerar det.
Tedans är en eftermiddagssysselsättning som från början kommer från England och som hade sin storhetstid i början av 1900-talet då hotellen i storstäderna satsade på företeelsen.
– Vi har spelat på tedanser tidigare, säger Helén Andersson, ordförande i Gislaved Storband. Det är en trevlig form med musik i två avdelningar och paus för te och scones. Man kan välja om man vill dansa eller lyssna och när musiken är slut är kvällen fortfarande inte över.

Mer information om Föreningar förenas för tedans i Gislaved

Tedansen hålls i Glashuset i Gislaved lördagen den 18 mars klockan 16.

Länk till spelningens facebookevenemang:
[Facebookevenemanget]