Gislaved Storband siktar framåt!


Pressmeddelande: Gislaved Storband siktar framåt

Succé när Gislaved Storband spelade med Roger Pontare och Lena-Maria Klingvall. Kan bandet upprepa det med Elisabeth Melander och Jan Allan nästa år? Frågorna var många när storbandet höll årsmöte.

Gislaved Storband har hållit årsmöte. Vid årsmötet kunde bandet se tillbaka på ett späckat verksamhetsår med övningar och konserter. Under hösten genomförde de två konserter, en i Färgaryds kyrka och så den traditionella Luzzejazzen i storbandslokalen – även kallad jazzbunkern.

Under vårterminen fick bandet chansen att spela tillsammans med Roger Pontare och att göra tre konserter med Lena-Maria Klingvall. Det är alltid roligt att få uppträda tillsammans med duktiga artister och få del av deras professionalism. Säsongen avslutades med en egen konsert i Hestra.

När storbandet spanar framåt ser de en konsert tillsammans med Elisabeth Melander (sång) och Jan Allan (trumpet), levande musikquiz och kanske även en konsert med trombonisten Nils Landgren. Nästa höst medverkar storbandet vid det stora teaterprojektet i Anderstorp.

Årsmötet valde Ingmar Pettersson till ordförande, Håkan Johansson till sekreterare, Arne Lind till kassör, Johan Westman till styrelseledamot och Helén Andersson till ersättare i styrelsen. Krister Karlsson valdes till musikalisk ledare och Mikael Karlsson att biträda honom.