Lussejazz 2011 – en lite jazzigare start på julen


När Gislaved Storband öppnade Jazzbunkern för Lussejazz 2011 började julstämningen på riktigt med pynt, sånger, bjällror, glögg och ett makalöst sväng. Allt serverat utan en tanke på tradition och konvention.

Nu är Gislaveds Storbands smått traditionella julklapp till sina trogna fans både öppnad och avnjuten. Storbandets övningslokal Jazzbunkern fylldes till sista plats av åhörare som önskade sig en lite jazzigare start på julfirandet.

Den årliga Lussejazzen bjöd på idel kända julsånger, dock inte alltid i så traditionell gestalt. Mormors lilla kråka landade exempelvis i en krokig femtakt, så det är inte konstigt att han slank både hit och dit…

I Here comes Santa Claus i Linda Eders version fläskade bandet på med allt de hade av julklockor och bjällror, likaså i Bjällerklang och en skön latinversion av Nej se det snöar. Vidare hade de den goda smaken att skicka med Donny Hathaways sorgligt underskattade julballad This Christmas och en typiskt storbandig julönskan – We wish you a cookin’ Xmas.

Vokalisterna Helén Andersson och Maria Nordström tillsammans med en mindre grupp ur bandet lugnade ner det hela i en lyhört jazzig version av Så mörk är natten i midvintertid och Tage Danielssons Sång till Karl-Bertil Jonsson, 14 år, med Johannes Dybeck som vikarierande Arne Domnérus.

Mellan inslagen serverade bandets ledare Krister Karlsson julkuriosa i form av ett julquiz och det var sannerligen inte lätt att svara på alla de kluriga frågorna. Sammantaget blev konserten en trivsam och svängig start på julfirandet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.