Lussejazz med Lucia och julstämning


Varmt, mysigt och fullsatt var det på Gislaved Storbands julkonsert Lussejazz med Lucia i måndags. Publiken fick både luciatåg och julstämning. Efter konserten kunde bandet lämna ett bidrag till Musikhjälpen.

Även i år hade Gislaved Storband grävt i notskåpen och hittat en hel rad jullåtar som de levererade till publiken. Det var alldeles fullsatt i Jazzbunkern, bandets övningslokal under sporthallen, och som vanligt är julen aldrig så trång, varm och mysig som där. I år hade man till och med ett eget luciatåg på notställen…

Bland jullåtarna fanns Avalons supersnabba version av Winter Wonderland och en Kråka som slank både hit och dit i ren och skär femtakt. Vokalisterna Helén Andersson och Maria Nordström sjöng även några sånger med liten grupp.

Nytt för i år var samarbetet med Musikhjälpen Gislaved. Bandet hade ställt en sparbössa vid kaffebaren där man kunde lämna ett bidrag till att minska mödradödligheten i världen. Publiken visade sig vara mycket generös så storbandet kunde tacksamt förmedla över 3000 kronor till Musikhjälpen.

Läs mer om Lussejazz med Lucia

[Pressmeddelandet om årets Lussejazz]