Svängig måndagskväll i Anderstorp


Ösig, eftertänksam och rakt igenom svängig musik var det som Gislaved Storband bjöd på i sin Swingafton en svängig måndagskväll. Lite gammalt och lite nytt fyllde varje hörn av Anderstorps Missionskyrka.

Jazz i Anderstorp en helt vanlig måndagskväll – hur ofta händer det? I kväll hände det i alla fall och enligt Gislaved Storbands dirigent Krister Karlsson är det en av två likheter mellan Anderstorp och New York – måndagskväll är storbandskväll! Den andra likheten är att båda har en staty av Frihetsgudinnan…

Ett hundratal personer hade samlats i Missionskyrkan för att lyssna till Gislaved Storbands första helt egna konsert på länge. Storbandet hade komponerat en repertoar som är ny för bandet, även om många nummer är gamla.

Konserten startade med en härligt svängig version av Flickorna i Småland, vilket inte helt osökt ledde fram till en presentation av bandets egna vokalister Maria Nordström och Helén Andersson. Tjejerna framförde ett knippe sångnummer som Walking My Baby Back Home, Teach Me Tonight och Honeysuckle Rose.

För övrigt kan nämnas Maria Schneiders hypercoola arrangemang av Ladybird, snabbt, svängigt och mycket täta klanger. Finalnumret gick inte heller av för hackor – Love For Sale i en riktig racerversion av Pete Myers.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.