Första tedansen 2018


Pressmeddelande: Första tedansen 2018

Nu på lördag har du chansen att kolla om det är sant att den som aldrig har dansat till ett storband aldrig har dansat. Då är det nämligen tedans igen. Tedans är en trevlig umgängesform, då man både kan lyssna på och dansa till svängig storbandsmusik – friskvård för både kropp och själ.

– Den som aldrig har dansat till ett storband har aldrig dansat, som ledaren för Gislaved Storband, Mikael Karlsson, brukar säga. Nu på lördag är det ett perfekt tillfälle att testa om han har rätt.

Tedans är en eftermiddagssysselsättning som från början kommer från England och som hade sin storhetstid i början av 1900-talet då hotellen i storstäderna satsade på företeelsen. Även i Gislaved börjar det bli tradition med tedans efter att Gislaved Storband och Västbo Sportdansklubb i samarrangemang med Kulturplatån började sitt samarbete för ett drygt år sedan.

– Man kan välja själv om man vill dansa eller lyssna och när musiken är slut är kvällen fortfarande inte över, beskriver Mikael hur en tedans fungerar. Det här är friskvård för både kropp och själ.

Mer information om Första tedansen 2018

Tedansen hålls i Glashuset i Gislaved lördagen den 14 april klockan 16.

Länk till artikel om förra tedansen:
[Succé för tedans i Glashuset]

Länk till spelningens facebookevenemang:
[Facebookevenemanget]