Estetelever mötte storbandet


Det var en ovanligt ung publik när gymnasiets estetelever mötte storbandet i Konsertsalen. Eleverna hade övat mycket och framförde en hel rad av sångpärlor med hög klass.

Konsert med esteter var temat när Gislaved Storband arrangerade dagens konsert i Konsertsalen i Gislaved. Idén att låta sångeleverna få möta ett storband kom från sångpedagogerna på Estetiska programmet vid Gislaveds gymnasium Maria Nordström, som även är vokalist i storbandet, och Anette Rundberg.

Eleverna visade upp en stor variation i sina val av sånger ur den klassiska swing-, soul- och poprepertoaren. Det märktes att de var taggade och att de hade övat mycket på att få rätt frasering och uttryck i sina sånger. Framförandena höll hög klass och alla gjorde lysande insatser.

Naturligtvis spelade Gislaved Storband ett par egna nummer också. Bandet öppnade konserten med ett nummer av Sammy Nestico, Bundle o’ Funk och avslutade det hela med Thad Jones US.

– Det var roligt att det kom så många ungdomar på konserten, säger bandets musikaliske ledare Mikael Karlsson. En av de saker vi hoppades på när vi gick in i det här samarbetet med Gislaveds Gymnasium var just att vi skulle nå en yngre publik.

Mer information

Pressmeddelandet om Konsert med esteter:
[Konsert med esteter]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.