Storbandet utlokaliserar Sommarjazzen


Pressmeddelande: Storbandet utlokaliserar Sommarjazzen

I år utlokaliserar Gislaved Storband den populära sommarjazzen till Tyngelvi i Burseryd! Som vanligt överlämnar bandet en färgstark bukett med musikaliska sommarblommor till publiken. Dessutom gör de det med ett makalöst sväng!

För några år sedan när Helén Andersson, ordförande och sångerska i Gislaved Storband, fick idén att avsluta verksamhetsåret med en öppen repetition, Sommarjazz, trodde hon nog inte att den skulle sprida sig utanför Gislaveds 40-skyltar.

Liksom Lussejazzen är Sommarjazzen tänkt som ett tack till bandets trogna publik.

– Vi har ju faktiskt en trogen publik i hela kommunen, säger Helén glatt, så varför inte testa att spela någon annanstans ett år?

– Någon i bandet hade kontakt med ett par föreningar i Burseryd som arbetar med språkcafé och integration, fortsätter hon, och vad för samman människor bättre än gemensamma musikupplevelser? Så föddes idén om att utlokalisera Sommarjazzen till Burseryd i år.

Storbandet kommer att binda en färgstark bukett av sina finaste musikaliska sommarblomster. Självklart överlämnar man den med ett makalöst sväng.

– Jag ser fram emot att eminenta Gislaved Storband är intresserade av att lägga en konsert i Burseryd, säger Börje Malmborg som är aktiv i Allianskyrkans asylgrupp. Att det är jazz faller mig i smaken och inte blir det sämre av att kunna sitta utomhus på en filt i backen och köpa fika i Hembygdsstugan.

– Visst vore det fantastiskt om vi kunde bli 500 personer som applåderar fram extranummer, fortsätter Börje entusiastiskt. Det borde inte vara omöjligt med tanke på att vi är tre föreningar som står bakom arrangemanget – Röda korset, Hembygdsföreningen, Allianskyrkans asylgrupp och Folkuniversitetet.

Om vädret håller sig somrigt och fint kommer Gislaved Storband att spela utomhus, så det är bäst att ta med något att sitta på. Annars så flyttar arrangemanget inomhus till Tyngelvi. I Hembygdsstugan serverar Hembygdsföreningen fika och det blir även en insamling till Röda korset – barn på flykt.

Mer information om Storbandet utlokaliserar Sommarjazzen

Konserten hålls på planen framför Tyngelvi i Burseryd måndagen den 30 maj klockan 19.
Fri entré.

Länk till spelningens facebookevenemang:
[www.facebook.com/events/1736443056599858]