Sommarjazz 2016 i Burseryd


Sommarjazz 2016 i aftonsolens värmande sken utanför Tyngelvi i Burseryd blev en succé. I backen nedanför Hembygdsparken satt publiken och njöt av solsken och soulmusik från Gislaved Storband. Det var då sommaren startade på riktigt.

När Gislaved Storband drog igång årets Sommarjazz med Sammy Nesticos Switch In Time var det som att tiden skiftade – det blev sommartid på riktigt! I backen nedanför hembygdsparken satt en förväntansfull publik och aftonsolen log med sitt allra varmaste leende. Svensk sommar i sin renaste form.

Tillsammans med Röda korset, Hembygdsföreningen, Allianskyrkans asylgrupp och Folkuniversitetet bjöd Gislaved Storband på denna helkväll med jazz, fika och insamling till Från flykt till framtid.

– Vi brukar avsluta vårterminen med en öppen repetition i vår Jazzbunker, sade Storbandets musikaliske ledare Mikael Karlsson i sin presentation. I år ville vi testa att göra det utanför Gislaved och kanske möta en ny publik för oss, så vi flyttade helt enkelt hit till Tyngelvi i Burseryd.

I solskenet bjöd storbandet på både soulmusik och jazzigare tongångar som This Bass Was Made For Walkin’ av Thad Jones, Overdrive av Jeff Jarvis och Gordon Goodwins Count Bubba.

Naturligtvis fick även bandets sångerskor utrymme. Helén Andersson sjöng bland annat ett oerhört jazzigt arrangemang av Waldemar Åhléns En vänlig grönskas rika dräkt. I Maria Nordströms repertoar fanns exempelvis en smäktande version av Etta James At Last.

Läs mer om Sommarjazz 2016

[Pressmeddelandet om Sommarjazzen 2016]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.