Gislaved Storband får nya ledare


Pressmeddelande: Gislaved Storband får nya ledare

Gislaveds svängigaste förening, föreningen Gislaved Storband, har hållit årsmöte. Bandet får nya ledare och planerar för mer jazzsväng i Gislaved.

I dag samlades medlemmarna i föreningen Gislaved Storband till årsmöte i storbandets replokal Jazzbunkern. Nöjda kunde de se tillbaka på ett innehållsrikt verksamhetsår och planera för en svängig framtid.

Storbandets välkände och uppskattade musikaliske ledare, Krister Karlsson, har valt att avgå efter höstens teaterprojekt. För att successivt ta över under hösten valdes trumpetarna Mikael Karlsson till ny musikalisk ledare och Emil Lang att biträda honom.

I november förra året genomförde storbandet en egen swingafton i Anderstorp, följt av den traditionella lussejazzen i december. Höjdpunkten var naturligtvis konserten med Nils Landgren och Little Big Band i Konsertsalen i mars i år.

Närmast framåt i tiden ligger en konsert med Jan Allan (trumpet) och Elisabeth Melander (sång) i Konsertsalen i Gislaved. Denna följs tätt av Just nu, ett stort teaterprojekt i samarbete med Anderstorps Teaterförening och Gislaveds Gospelkör.

Nästa år fyller föreningen 35 år och idéerna om hur det ska uppmärksammas haglade. Musikquiz? Skivinspelning? Taubeprojekt? Resa? Ja vi får väl se vad det blir av det…

Föreningens ordförande sedan många år, Ingmar Petersson, har också valt att avgå. Vid årsmötet fanns inga förslag till ny ordförande så man sköt upp ordförandevalet till ett extra årsmöte i augusti. Årsmötet valde Håkan Johansson till sekreterare, Arne Lind till kassör, Johan Westman till styrelseledamot och Helén Andersson till ersättare i styrelsen.