Gislaved Storband möter Lasse Lindgren


Pressmeddelande: Gislaved Storband möter Lasse Lindgren

Helgen den 6-8 november blir intensiv för Gislaved Storband. Då kommer nämligen Lasse Lindgren hit för en workshop med bandet i dagarna tre. Helgen avslutas med vad som troligen kan räknas som höstens stora jazzhändelse i Gislaved – storbandets enda konsert på hemmaplan under hösten och ett gyllene tillfälle att få höra ett nytaggat storband i en konsert tillsammans med Lasse Lindgren.

– På konserten blir det musik av ABBA i Lasse Lindgrens unika version, säger bandets musikaliske ledare Mikael Karlsson. Det blir också en del material från hans senaste skiva som är en tribut till den legendariske trumpetaren Maynard Ferguson.

– Bättre Fars dagspresent än en biljett till jazzkonserten i Folkets hus på söndag kan jag inte tänka mig, avslutar Mikael Karlsson, själv nybliven far, med ett leende.

Fakta om Lasse Lindgren

Lasse Lindgren, född 1962 i Göteborg, arbetar som jazzmusiker, trumpetare, kompositör, repetitör, bandledare och föredragshållare. Han har studerat musik vid folkhögskolorna i Ljungskile 1980-81, Ingesund 1981-83 och vid Kungliga Musikhögskolan Stockholm 1984-86.

Han frilansade flitigt som jazz- och leadtrumpetare under studietiden och hela 80-talet i Stockholm. Det första egna bandet var gruppen Outfront därefter Lasse Lindgren band som bland annat turnerade med den amerikanske ventilbasunisten och kompositören Bob Brookmeyer. Senare flyttade Lasse till Sandviken, bildade familj och arbetade som leadtrumpetare och solist med Sandviken Big band 1989 – 1997. Därefter har han spelat med Bohuslän Big Band 1991 – 1997, The Danish Radio Jazz Orchestra 1997 – 2000 och Jazz Baltic Ensamble 1993 – 2001. Numera frilansar han som solist och orkesterledare.

Mer information

[Konsertens facebookevenemang]

[Lasse Lindgrens hemsida]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.