Höstkonsert med Lasse Lindgren


Gislaved Storband levererade en mängd bra musik vid sin höstkonsert med Lasse Lindgren på Fars dag. De jazzälskare som tagit sig till Folkets Hus fick njuta av ett taggat och explosivt storband och en rafflande musikblandning ur ABBA:s och Maynard Fergusons repertoarer.

– Bra musik känner man igen på att man får spela snabbt, starkt och högt, förklarade trumpetaren Lasse Lindgren för publiken med glimten i ögat.

Med den definitionen var det en hel del bra musik som Gislaved Storband levererade under dagens konsert i Folkets Hus. Lasse Lindgren som har lett många storband genom tiderna, bland andra kroatiska radions storband, hade övat med gislavedsbandet under helgen och de spelade tajtare och mer explosivt än på länge.

Repertoaren bestod mest av ABBA-låtar i Lasse Lindgrens högst unika rafflande versioner. Bandet rev av några grymt svängiga nummer som Voulez Vous, Dancing Queen och Gimme, gimme, gimme som mer än väl uppfyllde Lindgrens definition av bra musik.

Lasse Lindgren har gjort sig känd som den svenske trumpetare som kanske närmast lyckats efterlikna och utveckla trumpetlegendaren Maynard Fergusons spelstil. Han till och med spelade på Maynard Fergusons trumpet! Naturligtvis plockade bandet fram ett par nummer ut Fergusonmappen också, som Give it one och mäktiga McArthur park.

Lasse Lindgren är en fantastisk trumpetsolist som man kan lyssna länge på. Han tänjer instrumentets gränser och kan hitta hart när oändliga variationer av ett tema. Han bjöd även med flera av storbandets solister som han lockade att göra lysande insatser på sina instrument.

Roligast var det kanske i Voulez Vous där han bjöd in bandets ledare Mikael Karlsson och Emil Lang till en tävling om vem som kunde spela snabbast, starkast och högst på sina trumpeter. Vem som egentligen vann är oklart…

Extranumret blev en överraskning för både bandet och publiken, nämligen Maynard Fergusons fina, hittills outgivna, version av You got a friend.

– Det här var storbandets bästa konsert på länge, sade flera i publiken när de lämnade konserten.

Mer information om höstkonsert med Lasse Lindgren

Pressmeddelandet om konserten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.