Lussejazzen 2015 gav 128 träd


Förutom att Gislaved Storband framförde en rad härliga jullåtar så gav insamlingen från Lussejazzen 2015 128 träd till Musikhjälpens insamling till att förebygga klimatkatastrofer. Feliz Navidad var temat för årets Lussejazz och en god jul tyckte nog alla att det kan bli när de vände hem igen efter denna mindre traditionstyngda julkonsert…

Som vanligt var det fullsatt i Gislaved Storbands övningslokal Jazzbunkern när traditionen med att hålla en öppen repetition, Lussejazz, återupptogs efter ett års uppehåll. Storbandet hade letat djupt i sitt notarkiv och plockat fram ett smakfullt julbord med mer eller mindre klassiska jullåtar kryddade på ett oefterhärmligt storbandskt vis.

En favorit i repris var Here Comes Santa Claus Medley – ett knippe låtar ur den amerikanska julrepertoaren framförda till mängder av juliga specialeffekter. Ytterligare en klassiker var när Johannes Dybeck framförde Karl Bertil Jonsson på sin altsax, denna gång i ett latininfluerat arrangemang för helt storband av Per-Åke Wennerberg.

Det fanns även några nyheter i julrepertoaren som julmelankoliska Have Yourself a Merry Little Christmas, en upptempoversion av Rudolph the Red-Nosed Reindeer och självklart temasången Feliz Navidad i ett härligt latinfunkigt arrangemang.

Även i år ville Gislaved Storband vara med och bidra till Musikhjälpens insamling, så man hade ställt en burk där alla som ville kunde lägga en gåva. Precis som år 2013 visade de närvarande stor generositet, så efter konserten kunde storbandet tacksamt överlämna 128 träd, eller mer specifikt 2560 kronor, till Musikhjälpen Gislaved i deras studio i turistbyrån Tummetott på torget i Gislaved. Ingen ska behöva fly undan klimatet!

Läs mer om Lussejazzen 2015

[Pressmeddelandet om årets Lussejazz – Feliz Navidad]