Nätdejtande storband på samma scen


Det är inte varje dag man har chans att se två storband på samma scen. I lördags hände det dock då två nätdejtande storband, Gislaved Storband och Helsingborgs Storband, möttes i Gislaveds första Big Band Battle.

Konserten var en del i ett utbyte mellan Gislaved Storband och Helsingborgs Storband. Gislavedsbandet besökte Helsingborg på i fredags och helsingborgarna återgäldade besöket dagen efter.

– Den här konserten är resultatet av nätdejting, inledde Mikael Karlsson, musikalisk ledare i Gislaved Storband. Det hela började med att ett par musiker från de båda banden fick kontakt på Facebook. Det var också på nätet som idén om att genomföra ett Big Band Battle växte fram.

Big Band Battle är ett möte mellan två storband som turas om med att försöka vinna publikens gunst. Det var en vanlig konsert- och dansform under storbandens storhetstid på 30-50-talen.

Gästerna från Helsingborg inledde naturligtvis konserten. Därefter turades banden om med att avfyra det ena numret svängigare än det andra.

Bandens solister fick gott om utrymme att briljera och båda banden hade så gott om säkra solister att det enligt sms-omröstningen inte gick att avgöra vilket av banden som till slut stod som segrare.

Till sist avslutade gästerna från Skåne tillställningen med att bjuda in en av smålänningarnas vokalister, Maria Nordström, till att sjunga i Etta James finstämda ballad At Last.

Läs mer om Big Band Battle mellan två nätdejtande storband

[Pressmeddelandet om Big Band Battle]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.