Torbjörn Kroon och Thad Jones


Pressmeddelande: Torbjörn Kroon

En av de främsta musikerna från Gislaveds musikskola – Torbjörn Kroon. En av jazzhistoriens giganter – Thad Jones. Tillsammans med Gislaved Storband blir det en explosiv avslutning på långhelgen!

Torbjörn Kroon växte upp i Anderstorp och är en av storbandets första trombonister. Numera är han verksam som solobasunist vid Den Kungliga Operan i Köpenhamn och docent vid trombonutbildningen på Det Kunglige Danske Musikkonservatorium. Söndagen den 4 maj klockan 18 tar han sig an Gislaved Storband i en konsert med Thad Jones musik i Gislaveds Folkets hus.

Torbjörn har en unik musikalisk bredd som sträcker sig från de stora klassiska verken till rock- och jazzrepertoaren. Den här gången är det Thad Jones musik som står i fokus. Även han var, i likhet med Torbjörn, lärare vid Det Kunglige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn under en period.

– Den här repertoaren är egentligen på gränsen till bandets förmåga, säger storbandets ledare Mikael Karlsson, men det har varit oerhört utvecklande att jobba med låtarna. Vi ser fram emot att möta Torbjörn hela lördagen och låta  honom locka fram de bästa kvaliteterna ur bandet och låtarna.

– Jag kan inte tänka mig en bättre avslutning på långhelgen än att gå på den här konserten avslutar Mikael med ett leende.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.